Jag:
 
Foto: Veronica Setterberg

: heter Louise Larsson och föddes den sjunde maj 1985.

: har bott större delen av mitt liv i ett rött hus med vita knutar utanför Falköping. Några dagar efter midsommar år 2003 flyttade jag in i en egen lägenhet. Den är på 36 kvadrat och utrustad med balkong, kokvrå och sovalkov. Det är högt i tak och här stannar jag ett tag. Soffan är för tung att bära ner igen.

: ska dock flytta från lilla Falköping snart. Hej då lägenheten. Hej Indien! Tre, fyra månader på resande fot tillsammans med en god vän. Det blir fint. När jag kommer hem är jag hemlös. Det blir kanske inte lika fint, men minst lika spännande. Och påfrestande för mina kära vänner, kan jag tro.

: arbetar med lite av varje. Jag brinner för journalistiken och är lyckligt lottad som faktiskt kan försörja mig på det jag älskar mest av allt. Just nu (juni 2005) frilansar jag och kombinerar det på vikariat på Skövde Nyheter, Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning. Det är roligt att komma ut och se sig omkring lite. Det finns många spännande småorter häromkring. Kvänum och Larv till exempel.

: hade länge inte mycket till fritid. När jag inte gick i skolan så skrev jag artiklar eller var aktiv i ett politiskt ungdomsförbund. Det höll ärligt talat på att ta knäcken på mig. Ibland försöker jag ta det lugnt, men det funkar inte i längden. Jag måste hela tiden göra saker annars mår jag dåligt. Kanske är det en ond cirkel.

: har alltid läst mycket. Litteratur är en passion och om jag själv skulle råka skriva en bok en vacker dag... Ja, då är det en dröm som går i uppfyllelse.
: älskar att resa, lyssna till musik och att klappa snygga och smarta katter.